13.4.2014

Kysely osa 8/14

(Lisätietoja kyselyn ensimmäisessä osassa)

-------------------------------------------------------------------------------

8. Mitä mieltä olet meikkaamisesta? Onko sinusta okei, että mies meikkaa?

 -------------------------------------------------------------------------------

"Meikkaaminen on ihan normaalia, eikä nykyään minusta ole outoa, että mies meikkaa. Tämä tosin korostuu ehkä enemmän (jälleen) esiintyvissä miehissä, arkielämässä en tunne miehiä jotka meikkaisivat jatkuvasti. Meikkaavista naisista olen yleensä sitä mieltä, että näyttävät paremmalta ilman meikkiä koska jotkut tunkevat tököttiä naamaan aivan liikaa. Ah, näytät pandakarhulta, oletpas seksikäs." - Nainen "Sawnah" (24)

"Juu." - Nainen (16)

"Mikä ettei. Saavathan naisetkin olla meikkaamattomina, joten mikseivät miehetkin meikattuina." - Nainen (22)

"Meikkaaminen on minusta ihan ok asia jokaiselle, joka sitä haluaa tehdä. En näe syytä, miksi meikkaaminen olisi naisten etuoikeus." - Nainen (22)

"Itse tykkään laittaa meikkiä naamaan, joten on se okei jos muutkin näin tekevät. Esimerkiksi silmiä tykkään korostaa ripsivärillä, taikka ihon kiiltoa peittää meikkivoiteella, näin esimerkkinä. Mieskin saa meikata, ihan samasta syystä kuin meikkaisin itsekin. Jos tuntuu että jotain osaa itsessään haluaa korosta / erityisesti pitää jostain, niin miksei mieskin saisi näyttää sitä." - Nainen (19)

"Pidän meikkaamisesta hyvin paljon ja olen erittäin kiinnostunut aiheesta. Omaan amatööri-teatteri-taustan, jossa maskeeraus ja puvustus ovat aina olleet tärkeitä osia esityksessä, joten koen ne lähes itsestäänselvyydeksi muutenkin. Koska olen nainen niin tätä kiinnostusta pidetään täysin luonnollisena, mutta mielestäni miesten tälläytyminen on minusta yhtä luonnotonta kuin auringon paistaminen taivaalla, eli kaikkien tulisi saada vastata omasta ulkonäöstään niin paljon kuin lystää! Länsimaissa miesten tälläytymistä tunnutaan suvaitsevan vain jos kyseessä on rokkari tai seksuaalivähemmistön edustaja." - Nainen "Tyynynpurija" (22)

"Meikkaaminen on itsetunnon kohotusta mutta liiallinen meikin käyttö on rumaa, miehellä meikki on okei." - Nainen "Riia" (14)

"En näe siinä mitään negatiivista. Meikkaamistakin kun voi tehdä ronskilla kädellä ja hillitysti." - Nainen "Weetu" (21)

"Mun mielestä näyttää typerältä jos mies on meikannut. Jos mietitään vaikka esim. muusikoita, vaikka Olli Hermann, niin näyttää vaan typerältä." - Mies "Seppo" (22)

 "Se on okei, jos mies meikkaa, se ei tee hänestä huonoa ihmistä." - Nainen (19)

"Meikkaaminen on mielestäni monissa tapauksissa erittäin hyvä keino näyttää huolitellulta ja itsestään huolta pitävältä, mutta en koe sitä pakotteena kenellekään. Mikäli naisilla on oikeus tehdä edellä mainittu valinta, on se mielestäni oikeutettua myös miehillä. Mielestäni miehet voivat hyvin meikata, jos kokevat sen omaksi jutukseen. Se voi jopa tehdä heistä persoonallisemman näköisiä." - Nainen "Diana" (25)

"Liika on liikaa. Onhan se vähän neitimäistä jos mies meikkaa." - Mies "Erkki" (27)

"Itse käytän aika vähän meikkiä, enkä pidä sellaisesta pakkeloinnista yleisesti. Sama pätee myös miehiin, pieni korostaminen yms. ovat ok, mutta pakkelikerros ei ole kenenkään naamalla kaunista." - Nainen "Simppa" (21)

"On okei jos mies meikkaa, mutta jälleen kerran kääntää varmasti katseeni. Ensimmäinen ajatus on 'Oho." Helposti myös ajattelen, että olisi hänkin näyttänyt paremmalta ilman. Naisten meikkaus on ok, toisille sopii ja toisille ei. Liiallinen meikki saa minut miettimään ihmistä persoonana, että miksi noin vahva meikki. Yleensä en kiinnitä meikkiin huomiota, jos se on tilanteeseen sopiva." - Nainen "Nipa" (23)

"Ei kovinkaan yleistä. joillekin sopii, jos OSAA meikata." - Mies (27)

"Meikkaaminen on kivaa, jos sen osaa. En minä siinä mitään väärää näe, että mies meikkaa." - Nainen "Hylzy" (22)

"Mitäs siinä pahaa ymmärrän varsinkin jos on paha iho yms." - Nainen (18)

"Itse käytän vähän meikkiä. Meikki ei saa mielestäni olla yliampuva vaan tilanteeseen sopiva. Eikä näytä kivalta jos miehekäs mies kävelee vastaan sinisissä luomiväreissä." - Nainen (25)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti