13.4.2014

Kysely osa 13/14

(Lisätietoja kyselyn ensimmäisessä osassa)

-------------------------------------------------------------------------------

13. Mitä mieltä olet yleisesti ottaen ulkonäköpaineista sekä miehillä että naisilla?

 -------------------------------------------------------------------------------

"Minusta ulkonäköpaineet ovat väärin. Olen itse yksi niistä ei-niin-kauniista naisista ja minua kiusattiin pienenä asiasta. Se on julmaa ja väärin. Kaikki ovat kauniita omalla tavallaan, ja on törkeää että jokaisella ihmisellä on epävarmuuksia itsestään joskus elämässä vain koska näyttää erilaiselta kuin yhteiskunnan ihailemat kauniit ihmiset." - Nainen "Sawnah" (24)

"ulkonäköpaineet on turhia , pitäis vaan olla tyytyväinen omaanitseensä."  - Nainen (16)

"Ne ovat suoraan sanottuna p*rseestä." - Nainen (22)

"Ulkonäköpaineet miehillä ja naisilla ovat mielestäni lähinnä surullinen asia. Kuka hitto on määrännyt että esim. juuri naisella tulee perinteisesti olla pitkät ja miehillä lyhyet hiukset?! Antaa jokaisen näyttää siltä miltä haluaa. Olen itse ajatellut kokeilla joskus rastoja ja sen jälkeen vetaa pääni kaljuksi, käytännön syistä. Silloin saisi uusi, terve hius kasvaa takaisin päähäni omia aikojaan. Ongelmana tässä on vain se, etta itse pelkään silloin hyvinkin todennäköisesti sosiaalista painetta - leimataanko minut lesboksi vai syöpäpotilaaksi. En siis vastusta itse lesboutta millään lailla, lisäksi minusta syöpä on vakava ja surullinen sairaus, mutta ongelmana juurikin on, etta täysin tuntemattomat ihmiset kuvittelevat voivansa määritellä minun sisintäni pelkän ulkonäköni perusteella. Usein tällainen haukkuminen/määritteleminen/mikä vain on kenties sitä todennaköisempää, mitä vähemmän yksilö täyttää ympäröivän yhteiskunnan "hyväksymiä" normeja ja (kauneus)ihanteita. Silloin kiusataan herkemmin. Sillä jos yrittää sulautua massaan, on vaikeampaa tulla huomatuksi. Kun erottuu selvästi joukosta... niin. Maailma on välillä masentava paikka. Ulkonäön kuuluisi mielestäni olla asia, josta nautitaan ja hemmotellaan tahtoessaan, ei kiusata ja syrjitä. Ai niin, haluan tuoda vielä loppuun toisenkin esimerkin: en ole vieläkään uskaltanut ottaa rastoja, silla pelkään, että miten asiakaspalveluhenkisessä kesätyöpaikassani ahdasmielisessä kotipaikkakunnassani reagoidaan. Eli omaa ulkonäköa täytyy matkia ja kopioida ja näytellä mahdollisimman tarkasti hyväksytyn ja ihannoidun ulkonäköstandardin mukaan. Ne henkilöt, erityisesti naispuoliset, menestyvät useimmiten parhaiten. Tästä mielestäni osoitus on esim. missikisat. Miksei muuten järjestetä miespuolisille ihmisille omia missikisoja? Tietysti työelämässäkin monesti ulkonäkö ratkaisee, ei pelkästään naisten ulkonäköön keskittyvissä kilpailuissa. Toisaalta taidan nyt olla ajatuksissani liian musta-valkoinen, ei työelämä onneksi ja toivottavasti pelkästään pyöri naisten ulkonäön ympärillä..." - Nainen (22)

"Ihan turhaa. Hyvä sanoa, kun itsekin hermoilen joskus mitä minusta nyt ajatellaan kun olen näin ja laitan noin, mutta itseäänhän varten sitä pitäisi laittautua (tai olla laittautumatta)." - Nainen (19)

"Turhia koska kaikki ovat täydellisiä sellaisina kuin ovat syntyneet." - Nainen "Riia" (14)

"Naisilla on jokseenkin ehkä hieman rankemmat ulkonäköpaineet. Pitää olla sitä, tätä ja tuota. Luullakseni miehilläkin on jonkun sorttinen ulkonäpaine harteillaan, mutta moisista pitäisi kenenkään välittää. Jokainen siten kuten ittestään hyvältä tuntuu ja muitten tulee vain tämä hyväksyä ja jos eivät hyväksy niin se on voi voi." - Nainen "Weetu" (21)


"Naurettavaa siinä mielessä että itse en ole koskaan samaistunut ulkonäköihanteisiin. Itse en ole koskaan ottanut paineita ulkonäköni suhteen, sillä "en voi sille mitään."" - Mies "Seppo" (22)

 "Niitä valitettavasti on lähes joka ihmisillä jonkun asian suhteen, mutta on löydettävä myös hyvät puolet." - Nainen (19)

 "Ulkonäköpaineet tuntuvat olevan aina vain enemmän puhuttu aihe yhteiskunnassa ja media vain pahentaa asiaa. Etenkin koen ulkonäköpaineiden koskevan naisia. Mielestäni kuitenkaan kummankaan sukupuolen ei tulisi ottaa paineita kyseisistä median levittämistä sanomista, mutta samalla ymmärrän, että näin tapahtuu, sillä näitä kuvia ja mainoksia on mahdotonta paeta. Itsekin kuitenkin koen ottaneeni jonkinlaisia ulkonäköpaineita kyseisen yhteiskuntamallin tyrkyttmisestä. Tämä on hyvin valitettava ilmiö, mutta sitä tuskin saadaan loppumaan kovin helposti." - Nainen "Diana" (25)

"S**tanan muotilehdet lakatkaa tyrkyttämästä niitä ihannekuvianne kun kukaan ei niistä välitä!" - Mies "Erkki" (27)

 "Aivan liian suuret. Nykypäivänä ihannoidaan ihan vääränlaista vartalotyyppiä, niin naisilla kuin miehillä, joka voi ajaa nuoret tekemään mitä tahansa itselleen saadakseen "unelmiensa" vartalon." - Nainen "Simppa" (21)

"Niitä on liikaa. Se on minusta surullista. Ihmiset eivät osaa katsoa aamulla peiliin, vääntää naamaansa ja nauraa itselleen. Se on surullista. En itse ymmärrä miksi aina täytyisi olla kaunis ja edustava, tai miksi ihmiset näkevät aina itsensä rumana. Olen itse tyytyväinen itseeni, sanoivat muut mitä tahansa. Mielestäni media on antanut ihmisille hieman väärää kuvaa terveellisyydestä, joka linkitetään suoraan laihuuteen." - Nainen "Nipa" (23)

"Molemmat sukupuolet kokevat niitä, naisten ulkonäköpaineet ovat enemmän "tapetilla"." - Mies (27)

"Että sitä on aivan liikaa, mutta kun sitä ei voi noin vain vähentääkkään. Jokaisella tulee olemaan joskus ulkonäköpaineita ja varsinkin silloin, jos on kavereitten kanssa viihteellä ja ei tunne olevansa samalla tasolla niin kyllä siinä alkaa mieli menemään ylä- ja alamäkeä." - Nainen "Hylzy" (22)

"Luulisin että naisilla enemmä paineita ku kaike maailma viktoriassiikrettei yms 40kg mallip*skaa joka puolel unohtamattakaa photoshoppausta." - Nainen (18)

"Ne on suoraan sanottuna p*rseestä. Ulkonäköpaineet tulee mediasta, ja media antaa aivan vääränlaisen kuvan." - Nainen (25)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti