13.4.2014

Kysely osa 5/14

(Lisätiedot kyselyn ensimmäisessä osassa)

 -------------------------------------------------------------------------------

5. Koetko pukeutumisen vastakkaiseen sukupuoleen vastenmieliseksi tai noloksi?

 -------------------------------------------------------------------------------

"En koe, niin kuin aiemmin sanoin, jokaisella tyylinsä ja preferenssinsä. Jälleen kerran riippuu kyllä miten pukeutuu. Tämä ei tosin ole sukupuoleen liittyvä asia, kyllä naisetkin voivat pukeutua naisten vaatteisiin jotka eivät yksinkertaisesti sovi ja näyttävät huonoilta." - Nainen "Sawnah" (24)

 "En koe, se on ittensä ilmaisua." - Nainen (16)

"Enpä oikeastaan. En koe siinä olevan mitään noloa tai vastenmielistä, kunhan jonkinlainen siveellisyys julkisilla paikoilla huomioidaan. Liian lyhyessä mekossa kulkeva mies ja nainen näyttävät yhtä naurettavilta." - Nainen (22)

"En koe mitenkään, päinvastoin se on usein hauskempaa kuin -naiseksi- pukeutuminen! Ensimmäistä kertaa cossatessani tunsin oloni erittäin noloksi, mutta se ei johtunut varsinaisesti siitä että kyseessä oli miespuolinen hahmo, vaan siitä etta ylipäänsä cossasin ensimmäistä kertaa elämässäni ja oli hassua kulkea huomiotaherättavä peruukki päässä. Nyt olen tottunut ylimääräiseen huomioon siviilien osalta, joten on aivan sama sattuuko cossihahmoni olemaan mies vai naispuolinen. Onneksi olen itse sukupuoleltani nainen, sillä voisin kuvitella että suomalaisessa yhteiskunnassa naisten pukeutuminen mieheksi ei ole niin kummallista (jo yksistään muodin takia) kuin miesten pukeutuminen naiseksi. Minusta tuntuu, että naisten kohdalla erilainen ja kummallinen pukeutuminen suvaitaan paremmin kuin miesten kohdalla." - Nainen (22)
    
"Myönnettäköön, että kun yläasteelle mentäessä halusin alkaa pukeutua "poikamaisemmin", se tuntui nololta, vaikka toisaalta oikealta. Pelotti mitä muut nuoret sanovat ja huudellaanko perään, ja kun tätä sattui niin tietynlainen itseinhokin nosti päätään. Nykyään kun tätä miettii, niin en koe sitä millään tapaa vastenmieliseksi, enkä noloksikaan."  - Nainen (19)

"En koe vastakkaisen sukupuolen edustajaksi pukeutumista negatiiviseksi näin yleisesti ottaen, mutta tietyssä seurassa sitä saatetaan paheksua ja se syö omaakin itsetuntoa." - Nainen "Tyynynpurija" (22)

"En koe, joskus jopa vastakkaiseen sukupuoleen pukeutunut on hyvännäköisempi kuin sukupuolen biologinen edustaja." - Nainen "Riia" (14)

"En koe kummaksikaan. Jokainen tavallaan, olen avarakatseinen tälläisissä asioissa." - Nainen "Weetu" (21)

"Cosplay-harrastuksena en, mutta muuten kyllä, jos siihen liittyy seksuaalisia kiksejä." - Mies "Seppo" (22)

"En koe tätä vastenmieliseksi tai noloksi, hyväksyn kaikki ihmiset kunhan he hyväksyvät myös minut." - Nainen (19)

 "En koe, se voi jopa toimia tapana ilmaista itseään erilaisesta näkökulmasta." - Nainen "Diana" (25)

"Jos mies pukeutuu naiseksi niin se on vastenmielistä, mutta jos nainen silloin tällöin pukeutuu mieheksi niin se on ihan ok." - Mies "Erkki" (27)

"En, vaan rohkeaksi. Itensä ilmaiseminen nykypäivänä jokaisessa muodossa on mielestäni toivottavaa näin massaan sulautuvan sukupolven myötä." - Nainen "Simppa" (21)

"En. Harrastan itse cosplayta/crossplayta, johon kuuluu pukeutuminen vastakkaiseen sukupuoleen. Se on tietenkin eri asia, kuin että haluaisi aina pukeutua. En minäkään halua aina pukeutua poikien vaatteisiin. Jos joku pukeutuu jatkuvasti vastakkaiseksi sukupuoliseksi, ei se ole minun mielestäni noloa, mutta olen sitä mieltä että sillä saa varmasti katseita kääntymään ja kuiskintaa sekä juoruamista osakseen. Myönnän itsekin usein arvostelevan heidän ulkonäköään helpommin, kuin 'Matti Meikäläisten'." - Nainen "Nipa" (23)

"Julkisella paikalla ehkä noloksi, mutta sekin riippuu siitä, kuinka selkeästi asia on ylipäätään huomattavissa. Esim. parta + mekko." - Mies (27)

"En! Minusta se on hienoa, että osaa olla oma itsensä. Ja uskaltaa. Uskallusta siinä varmaan kaikista eniten tarvitaan." - Nainen "Hylzy" (22)

"No en todellakaa just hienoo et joku on nii rohkee et pystyy tekee tollee !! Ehkä aluks vähä ihmetyttäis tosiaa mut ei muuten." - Nainen (18)

"En koe, mutta on se vähän outoa kun ei siihen törmää joka päivä." - Nainen (25)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti