13.4.2014

Kysely osa 7/14

(Lisätietoja kyselyn ensimmäisessä osassa)

-------------------------------------------------------------------------------

7. Mitä tapahtumia/ammatteja/yms. tiedät, joihin liittyy pukeutuminen vastakkaiseen sukupuoleen?

 -------------------------------------------------------------------------------

"Paljon mainitsemani con-tapahtumat ja näytteleminen. Ammatit ja tapahtumat joissa esiinnytään paljon, joihin kuuluu myös esimerkiksi jotkin musiikki artistit ja bändit." - Nainen "Sawnah" (24)

 "Conit,drag queen (??::d)" - Nainen (16)

"Teatteri tulee ensimmäisenä mieleen. Näin äkkiseltään ajateltuna en kyllä muutakaan keksi." - Nainen (22)

"Ensimmäisenä mieleeni tulee kaikki taiteellisuuteen viittaavat ammatit, esim. Teatteri, näyttelijät, tanssijat, stand-up-koomikot yms. Tapahtumista tulee ehkä mieleen, noh, conit, baarit, kenties erinäiset alakultuurin tapahtumat, kenties on olemassa jotain rituaaleja joihin saattaa pitkälti liittyä sukupuolilla leikittely? Ylipäänsä juhlissa voisi kuvitella näkevän vastakkaiseen sukupuoleen pukeutumista, esim. Polttareissa, lähinnä humoristisessa tarkoituksessa. Olen juuri nyt lomalla Dominikaanisessa Tasavallassa, ja sain täällä reissatessani huomata, etta täällä(kin) miesten pukeutuminen naisiksi tapahtuu ainakin näin turistin näkökulmasta varsin usein erinäisissä illan tanssishowssa, täälläkin sille on humoristinen syy. Lisäksi ilahduin positiivisesti, kun sain huomata, että latinalaisen amerikan karnevaaliaikana jotkut miehet pukeutuvat naisiksi, kävelevät kadulla eikä kukaan kiinnitä siihen omasta mielestäni mitään negatiivista huomiota tai kiusaa tai piittaa. Voisin suomessa kuvitella tällaisessa tilanteessa kuulevani jo lujasti homottelua. (Mikä nyt sinänsä ei minusta ole haukkumasana tai paha asia, mut u know.)" - Nainen (22)

"Telkkarista ja netistä tullut katsottua tiettyä Dragqueen showta, se tuli nyt ensimmäisenä mieleen. Mallin töissä olen nähnyt miehiä puettavan naiseksi ja toisin päin. Näyttelijöilläkin varmasti tullut tätä vastaan, useimmissa ammateissa missä ollaan esillä, on varmaan tätä." - Nainen (19)

"En tiedä voiko ristiinpukeutumisella luoda kokonaista uraa itselleen, mutta viihde- ja teatteri-alalla tunnutaan kokevan sellainen kokemus hyväksi." - Nainen "Tyynynpurija" (22)

"Tapahtumia conit ja cosplayihin liittyvät asiat muutenkin, teatterinäyttelyssä saattaa roolissa olla vastakkainen sukupuoli." - Nainen "Riia" (14)


"Näytelmät tulevat ekana mieleen, eli kaikki teatteri hommat." - Nainen "Weetu" (21)


"Cosplay ja teatteri." - Mies "Seppo" (22)

 "Ensimmäisenä mieleeni tuli näyttelijän ura, tai unisex mallit." - Nainen (19)

"Drag queen ja joissain tapauksissa näyttely- sekä teatterityö." - Nainen "Diana" (25)

"Cosplay ja drag queen -show:t....." -
Mies "Erkki" (27)

"Cosplay -tapahtumat, näyttelijät..." - Nainen "Simppa" (21)

"Cosplay, näytteleminen ja varmaan joku seksuaalifantasioiden toteuttaja -tyyppi." - Nainen "Nipa" (23)

"Cabaree-esitykset. Teatteri/näytelmät." - Mies (27)

"Con tapahtumissa olen suurimmaksi osaksi nähnyt ihmisiä, jotka ovat pukeutunueet vastakkaiseksi sukupuolen edustajaksi. Näyttelijät ovat yksi ammatti mikä tulee mieleen, missä pitäisi pukeutua vastakkaiseen sukupuoleen." - Nainen "Hylzy" (22)

"Hmm ainaki showbismeksee ja näyttelemisee." - Nainen (18)

"Rainbow-bileet ainakin. Kauneusalalla saattaa myös normaalia enemmän törmätä tällaiseen." - Nainen (25)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti