13.4.2014

Kysely osa 4/14

(Lisätiedot kyselyn ensimmäisessä osassa)

-------------------------------------------------------------------------------

4. Millaisilla asioilla sinun mielestäsi on vaikutusta, että naisesta saa miehekkään tai miehestä naisellisen?

 -------------------------------------------------------------------------------

"Kasvon piirteet ja vartalontyypit ovat iso osa tätä, mutta tärkeintä oikeasti mielestäni on käytös ja asenne." - Nainen "Sawnah" (24)

"Miehillä on usein kulmikkaammat kasvot, naisilla pehmeämmät ja pyöreämmät. Viikset ja parta tekevät tietty miehekkääksi myös." - Nainen (23)

"Mielestäni kaikista tärkein vaikutus saada ihminen näyttämään vastakkaiselta sukupuoleltaan on asenne ja eläytyminen. Esimerkiksi se on loistava tilaisuus toistaa stereotyyppisiä käsityksiä mieheydestä ja naiseudesta. Näitäkin voi toisaalta kyseenalaistaa ja rikkoa ja vaikkapa parodioida tahtoessaan. Toisin sanoen leikkiminen sukupuolikäsityksilla tekee minusta suuren vaikutuksen. Tietenkin (stereotyyppinen) meikki/maskeeraus ja pukeutuminen kuuluvat asiaan, minusta tekee ainakin omasta mielestäni silti vahvemmissa määrin vaikutuksen, ehkä siksi että en esim. Ole mitenkään hyva maskeeraamaan itse. Mutta tottakai esimerkiksi miehellä peruukki, minihame ja vahva naisellinen meikki + korkokengät viestivät varsin selvästi mistä on kyse, samoin naisten kohdalla esim. Löysät vaatteet ja mojova parta viestivät ihmisille että mitä tapahtuu. Toki pukeutumisen ja maskeerauksen sekä eläytymisen ei aina tarvi olla näin stereotyyppisen selkeää ja kaksinapaista, koska ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa olla mies tai nainen. Siksi näin tarkemmin ajatellen kysymys on ERITTÄIN vaikea... mikäli vaatetus, maskeeraus ja asenne on kohdillaan, niin eiköhan sillä jo pitkälle pääse. Eiköhan sukupuolikäsityksissä yleensä ottaen ole kyse tulkinnasta ja opitusta käytöksestä." - Nainen (22)

"Jos sanoisin nyt muutaman tekijän, niin esimerkiksi. parta tai viikset saa näyttämään enemmän miehekkäämmältä, samoin tietty kävelytyyli, jalat vähän harallaan tallaaminen, antaa miehekkään kuvan, riippuu tämäkin ehkä siitä ken astuu. Samoin naisen kohdalla kävely voisi olla yksi, ja meikkaaminen, mm. silmien ja huulien korostaminen luo naisellisemman vaikutelman." - Nainen (19)

"Naisesta saa miehekkäämmän kaikkien pehmeiden naisellisten muotojen peittämisellä ja miehelle niitä tulee sitten taas lisätä. Meikki ja kampaus ovat kummassakin tapauksessa hyvin ratkaisevia ja pukeutumisella on paljon vaikutusta." - Nainen "Tyynynpurija" (23)

"Naisesta mieheksi niin kulmakarvoilla..en tiedä miksi miehestä naiseksi.. rinnoilla ja meikillä saa ihmeitä." - Nainen "Riia" (14)

"Meikki tekee aika pitkälti moisiin muutoksiin vaikutustaan. Toki myös vaatteilla. Naiset yleensä bindaavat, kun haluavat hävittää rintansa." - Nainen "Weetu" (21)

"Mieheltä nyt ihan ekana parta pois sekä näkyvät rintakarvat. Sitten lisätään luomiväriä ja talouspaperia tisseiksi, ja pukeudutaan "slim-fit"-naisten vaatteisiin. Naisten pitää vain yksinkertaisesti kasvattaa viikset." - Mies "Seppo" (22)

 "Tyyli, pukeutuminen, hiukset, ja kasvonpiirteet." - Nainen (19)

 "Naisesta saa miehekkään korostamalla vahvalla meikillä leventäen leukaa ja korostaen vahvoja poskipäitä. Vahvat kulmakarvat ajaisivat myös asiansa. Vastaavanlaisesti pehmentämällä kasvojen piirteitä meikillä ja lisäämällä silmämeikkiä sopivassa määrin saadaan miehestä naisellinen. Naisen saa myös helpommin näyttämään miehekkäämmältä parran tai viiksien avulla. Pukeutumisessa miehen tulisi käyttää leveitä mekkoja, jotka antavat kuvan leveämmästä lantiosta ja naisten housuja, jotka ovat tasaleveät kauttaaltaan, jolloin lantion muodot "katoavat" helpommin. Paidoissa riippuen täysin kyseisten henkilöiden ruumiinrakenteen mukaan, joka löysiä tai kireitä." - Nainen "Diana" (25)

"Miehillä ainakin vaatteet ja tekorinnat, pitkät hiukset ja hillitty meikki (älytön meikki on typerän näköistä). Naisista saa miehekkäitä paljon helpommin, siihen riittää bindaus ja miehekkäät vaatteet, eikä saa tietty meikata." - Mies "Erkki" (27)

"Ehkä eniten vaatetus ja meikkaus. Hiukset jätän pois laskuista koska sekä miehillä että naisilla on jos jonkinmoisia hiustyylejä." - Nainen "Simppa" (21)

"Asenne, meikki, vaatteet. Aika pitkälti nuo." - Nainen "Nipa" (23)

"Miehekästä = Parrakkuus, vahva leuka, ei-niin-huoliteltu-lyhyt-tukka." - Mies (27)

"Meikillä ! Meikki tekee ihmeitä ja vaatetus myös." - Nainen "Hylzy" (22)

"Naisella naisellinen meikki ja miehellä parta." - Nainen (18)

"Naisesta saa miehen vaatetyylillä sekä hiustyylin maskuliinisuudella. Miehestä saa naisellisen "puhtaalla" tyylillä, "babyfacellisuudella", karvattomuudella, sekä siistillä ulkonäöllä johon panostetaan." - Nainen (25)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti