13.4.2014

Kysely osa 3/14

(Lisätiedot ensimmäisessä kyselyn osassa)

-------------------------------------------------------------------------------

3. Mitä mieltä olet naisista jotka pukeutuvat miehiksi? Millaisia ajatuksia tämä herättää?

 -------------------------------------------------------------------------------

"Minusta tätä ei huomaa yhtä helposti kuin edellistä, koska useat miesten vaatteet sopivat myös naisille aivan hyvin. Toisin kuin jotkut naisten vaatteet miehille. Useasti on jopa niin, että nainen miesten vaatteissa (arkielämässä, teatterissa, cosplayssa) näyttää paremmalta kuin mies samoissa vaatteissa." - Nainen "Sawnah" (24)

"Eipä tämä mitenkään erityisiä tuntemuksia herätä. "Vain miehille" -vaatteita kun on huomattavasti vähemmän kuin stereotyyppisiä "vain naisille" -vaatteita." - Nainen (23)

"Mielestäni jokainen saa pukeutua niin kuin parhaakseen näkee, se ei ole minun asiani tuomita jos joku pukeutuu vaikkapa vastakkaisen sukupuolen mukaisesti. Itse asiassa se päinvastoin ilahduttaa minua suuresti, sillä ihailen kyseisen henkilön pokkaa. Tiedän etta suomalainen yhteiskunta on varsin helposti tuomitseva, mm. Ihmisten ulkonäön suhteen. Siksi minusta on päinvastoin mukavaa, että joku tahallaan näitä sanktioita uhmailee oman ulkonäkönsa kustannuksella. Itselläni henk.koht. Vastakkaiseksi sukupuoleksi pukeutuminen merkitsee aina jonkinlaista irtiottoa arjesta – conien, polttareiden, minkä tahansa – muodossa, joten alusta alkaen hommassa on kenties mukana huumoria, esiintymistä ja yksinkertaisesti juhlintaa ja vapautta arjen yksitoikkoisuudesta. Itselläni vastakkaiseksi sukupuoleksi pukeutuminen merkitsee nimenomaan jotain spesiaalia, erikoista tilaisuutta tai tapahtumaa, johon kuuluu näytteleminen ja esiintyminen. Pukeutumiselle on oma paikkansa ja aikansa ja silloin en ole se perus Noora jamppa sieltä jostain maaseudulta vaan jokin aivan muu. Vastakkaiseksi sukupuoleksi pukeutuminen on siis räiskyvän erilaista tavalliseen arkielämään verrattuna ja siihen panostetaan ja valmistaudutaan hyvissä ajoin. Vastakkaiseksi sukupuoleksi pukeutuminen, tai mikä tahansa muukin cossaaminen on asia, jota odottaa pitkän aikaa innolla ja latauksella. Tiivistettynä; vastakkaiseksi sukupuoleksi pukeutuminen yleisesti ottaen aiheuttaa itsessäni ihailua ja hyväntuulisuutta sekä rispektia. Itse odotan innolla vastakkaiseksi sukupuoleksi pukeutumista (+ muuta cossaamista), silla se on loistava tilaisuus irtautua arjesta ja pitää hauskaa. Kenties vastakkaiseksi sukupuoleksi pukeutumalla annan itselleni suuremman luvan pitää rohkeasti hauskaa, sillä olen jo suomalaisen yhteiskunnan silmissä muutenkin selkeästi tavallisesta tallaajasta poikkeava." - Nainen (22)

"Itse kuulun tähän joukkoon, joten vastaan saman kuin edelliseen eli
että en taida olla oikeastaan mitään mieltä. Pukeutuvat miten haluavat, en muista koskaan ajatelleeni siitä negatiivisesti. " - Nainen (19)

"Miehiksi pukeutuvat naiset aiheuttavat samoja tuntemuksia kuin edellisessä kohdassa, mutta koska olen itsekin tämän ryhmän edustaja, niin se antaa asiaan erilaista perspektiiviä. Itse koen "cross-dressingin" piristäväksi vaihteluksi ja koen voivani samaistua kahteen eri sukupuoleen pukeutumisen kautta." - Nainen "Tyynynpurija" (23)

"Naiset pukeutuvat miehiksi on ymmärrettävää nykypäivinä, herättää ajatuksen etteikö henkilö ole itsesään tyytyväinen." - Nainen "Riia" (14)

"Cosplay-harrastuksena täysin okei, mutta seksuaalisena kiksien saamisena en ymmärrä tätäkään." - Mies "Seppo" (22)

 "Tätä en näe kovin ihmeellisenä ilmiönä, sillä odotukset siitä, miltä naisten tulisi nyky-yhteiskunnassa näyttää ovat hyvin hämärtyneet. En kiinnittäisi sen enempää huomiota, kuin muihinkaan kanssaihmisiin." - Nainen "Diana" (25)

"Ymmärrän harrastamis- ja pukeutumismielessä. Seksuaalisessa mielessä joku 'tomboy' tuntuu ihan mielenkiintoiselta ajatukselta." - Mies "Erkki" (27)

"Itsekin tätä harrastuksen takia tehnyt joten ei haittaa yhtään. Oma pukeutumistyylini oli myös joskus todella miehinen, joten asia ei herätä sen kummemmin mitään erikoisia tuntemuksia." - Nainen "Simppa" (21)

"Tämähän käsitetään huomattavasti normaalimpana. Olen itsekin usein ostanut miesten vaatteita, koska ne ovat olleet mukavamman näköisiä ja värikkäämpiä. Usein en huomaa eroa pukeutuuko hän muuten vaan miesten vaatteisiin vai siksi että kokisi ne sukupuoli-identiteetilleen oleelliseksi asiaksi." - Nainen "Nipa" (23)

"Jostain syystä yhteiskunnallisesti hyväksyttävämpää. Ns. poikatyttöjä. Ajatukset ovat erilaiset jokaisen henkilön kohdalla." - Mies (27)

"Sama vastaus kuin edelliseen kysymykseen." - Nainen "Hylzy" (22)

"Kaikki saa olla mitä on kai se nyt aluks vähä ehkä ihmetyttää." - Nainen (18)

"Sama vastaus kuin edelliseen kysymykseen."
- Nainen (25)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti