13.4.2014

Kysely osa 1/14

Päätin haastatella Facebookin kautta muutamia tuttujani lopputyöni aiheeseen liittyen. Suluissa oleva luku tarkoittaa ikää, ja olen tässäkin tekstissä tuttuun tapaan linkannut joidenkin sanojen kohdalle (näkyvät korostuneena erivärisenä) sivuston, jossa lisätietoa sanasta ja sen merkityksestä, jos on epäselvää. Kommentit olen jättänyt vastaajan kirjoittamaan muotoon, korjasin vain kirjoitusvirheitä ja sensuroin kielenkäyttöä :) Suuri kiitos kaikille vastanneille!

-------------------------------------------------------------------------------

1. Onko sinulla kokemusta / tunnetko ketään jolla on kokemusta pukeutumisesta vastakkaiseksi sukupuoleksi?

-------------------------------------------------------------------------------

"Oma kokemukseni yltää niinkin "kauas" kun teatteriesityksissä miehenä esiintyminen. Tunnen ihmisiä, jotka käyttävät usein yksittäisiä vaatteita jotka ovat tarkoitettu miehille, mutta en tunne ketään ns. ääripäästä, jossa päivittäin pukeutuisi mieheksi. Tunnen paljon myös tyttöjä/naisia, jotka harrastavat cosplayta ja siinä samassa crossplayta. En tunne yhtäkään miestä, joka pukeutuisi jatkuvasti tytöksi." - Nainen "Sawnah" (24)

"Kavereita löytyy ketkä pukeutuu vastakkaiseen sukupuoleen." - Nainen (16)
 
"Kyllä, harrastusmielessä. Harrastan cosplayta ja sen ns. alalajia crossplayta, eli pukeutumista vastakkaista sukupuolta edustavaan hahmoon. Harrastuspiireissä on paljonkin näitä crossplayjaajia." - Nainen (23)

"En varsinaisesti tunne muita kuin crossdressaajia cosplay-harrastuksen nimissä. Niihin onkin tullut sitten vuosien myötä tutustuttua varsin moneen, itsekin harrastan innokkaasti. Eli minulla on kokemusta ja tunnen myös fellow kanssakävijöitä." - Nainen (22)

"Itselläni on kokemusta, minkä lisäksi tunnen muutamia jotka pukeutuvat näin." - Nainen (19)

"Olen harrastanut vastakkaisen sukupuolen edustajaksi pukeutumista satunnaisesti jo muutaman vuoden ja lähipiirini kuuluu n. kymmenkunta samanlaista ihmistä." - Nainen "Tyynynpurija" (23)

"On kokemusta henkilökohtaisesti." - Nainen "Riia" (14) 

"Tunnenhan mie." - Nainen "Weetu" (21)

"Ei ole itsellä kokemusta pukeutumisesta, mutta tunnen ihmisiä. Minun avovaimoni harrastaa cosplayta, vaikka itse en harrasta." - Mies "Seppo" (22)

 "Kokemusta ei varsinaisesti tuttava/kaveripiireistä, mutta tiedän yhden pojan joka pukeutuu todella tyttömäisesti ja muodikkaasti." - Nainen (19)

 "On kokemusta ja tunnen myös henkilöitä." - Nainen "Diana" (25)

"No on nyt silleen vähän. Avovaimo leikkii joskus miestä." - Mies "Erkki" (27)

"Sekä itsellä että kaveriporukalla harrastukseen liittyen. Olen myös joskus pukeutunut hieman miehekkäämmin ja miesten vaatteisiin, nykyään tosin vähemmän." - Nainen "Simppa" (21)

"Joo." - Nainen "Nipa" (23)

"Tunnen kyllä." - Mies (27)

"Tunnen!" - Nainen "Hylzy" (22)

"Ei ole oikeastaan kokemusta. Paitti näin just joku päivä varmaa miehen ketä oli varmaa vaihtanu sukupuoltas naiseks." - Nainen (18)

"Olen pippaloihin pukeutunut mieheksi joskus. Tunnen miehen, joka pukeutuu naiseksi, sekä naisen, joka käyttää miesten vaatteita." - Nainen (25)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti